Festival 60+

4 oktober 13.00u – 18.00u

Locaties: de bblthk en THUIS, Stationsstraat 2 en 32

Elke vijf jaar organiseert Platform Wageningse Ouderen (voorgaande edities door CSWO) samen met een aantal partners in de stad een grootse activiteit voor alle ouderen in Wageningen.

Voorheen gebeurde dit onder de titel Leefbeurs op 1 oktober ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Ouderen.  Vanaf dit jaar verschuiven we naar 4 oktober, de Nationale Dag van de Ouderen. Ook de titel kreeg een nieuw jasje: Festival 60+. De partners die dit jaar de organisatie op zich nemen zijn: Platform Wageningse Ouderen, Thuis, de bblthk, Solidez, Startpunt, Vrijwilligers Centrum Wageningen en de Woningstichting.

Dat ouderen langer zelfstandig blijven wonen, weten we sinds een aantal jaren. Daar kunnen we samen zorgelijk over doen óf op zoek gaan naar hoe je dat zo positief mogelijk kunt benaderen en invullen. Dan volgt automatisch de vraag wat jij zelf zou kunnen doen om je leven op oudere leeftijd prettig in te richten; om gezond te zijn; om actief te zijn; om mensen te ontmoeten; om je deel te voelen van de Wageningse gemeenschap.

We hopen dat we jou op dit festival kunnen inspireren en met veel goede voorbeelden kunnen laten zien wat er mogelijk is. En we hopen natuurlijk ook dat je het een gezellige dag zult vinden.

Binnenkort wordt op deze pagina het programma getoond.

Wat al vaststaat zijn de drie programmalijnen:

  1. Buurtnetwerken
  2. Wonen en veiligheid
  3. Positieve gezondheid

 

Wat ook vaststaat is het onderdeel “Wensen van ouderen”. Net als vorig jaar worden ouderen opgeroepen om een wens in te dienen. Vervolgens worden vrijwilligers gezocht om die wens in vervulling te laten gaan.