Festival 60+

4 oktober 13.00u – 18.00u

Locaties: de bblthk en THUIS, Stationsstraat 2 en 32

Elke vijf jaar organiseert Platform Wageningse Ouderen (voorgaande edities door CSWO) samen met een aantal partners in de stad een grootse activiteit voor alle ouderen in Wageningen.

Voorheen gebeurde dit onder de titel Leefbeurs op 1 oktober ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Ouderen.  Vanaf dit jaar verschuiven we naar 4 oktober, de Nationale Dag van de Ouderen. Ook de titel kreeg een nieuw jasje: Festival 60+. De partners die dit jaar de organisatie op zich nemen zijn: Platform Wageningse Ouderen, Thuis, de bblthk, Solidez, Startpunt, Vrijwilligers Centrum Wageningen en de Woningstichting.

Dat ouderen langer zelfstandig blijven wonen, weten we sinds een aantal jaren. Daar kunnen we samen zorgelijk over doen óf op zoek gaan naar hoe je dat zo positief mogelijk kunt benaderen en invullen. Dan volgt automatisch de vraag wat jij zelf zou kunnen doen om je leven op oudere leeftijd prettig in te richten; om gezond te zijn; om actief te zijn; om mensen te ontmoeten; om je deel te voelen van de Wageningse gemeenschap.

We hopen dat we jou op dit festival kunnen inspireren en met veel goede voorbeelden kunnen laten zien wat er mogelijk is. En we hopen natuurlijk ook dat je het een gezellige dag zult vinden.

Binnenkort wordt op deze pagina het programma getoond.
Wat al vaststaat zijn de programmalijnen:

Buurtnetwerken

Wonen en veiligheid

Positieve gezondheid

Van goede voeding en bewegen moeten wij ouderen het hebben als we zo lang mogelijk gezond en vitaal willen blijven. Op het Festival 60+ kun je daar van alles over horen! Wat is ”goede voeding” nou eigenlijk en kun je als oudere “verantwoord bewegen”?

Wensen van ouderen

Net als vorig jaar worden ouderen opgeroepen om een wens in te dienen. Vervolgens worden vrijwilligers gezocht om die wens in vervulling te laten gaan.